Een schenking, nu
        meer mogelijkheden.

        Hypotheek aflossen?
        Zonnepanelen?
        Verbouwen?
        Groot onderhoud?

        Uw schenkbelasting-
        aangifte invullen met
        deskundige hulp.
© 2013
Hellemooij Communicatie


HELLEMOOIJ HELPT!

DE SCHENKING en de belastingdienst


Als u deze pagina leest, heeft u waarschijnlijk te maken met een schenking door een dierbare, al dan niet een familielid. En u bent de begunstigde.
Want er is iemand die u iets schenkt, de begunstiger.

Wij kunnen u bijstaan met raad en daad. Gevestigd in Zierikzee, doen we dat op Schouwen-Duiveland, in heel Zeeland en in de rest van Nederland.


Het is natuurlijk altijd prettig om een cadeau te krijgen. Dat heeft de fiscus ook altijd gevonden. Schenkingen worden namelijk belast en niet te zuinig. De ontvanger ervan moet er schenkbelasting over betalen en mogelijk ook vermogensbelasting (box 3)
Hoeveel schenkbelasting er betaald moet worden, was tot voor kort afhankelijk van de familie-relatie tussen de schenker en de ontvanger.

Met ingang van 1 oktober 2013 is de vrijstelling van de schenkbelasting tijdelijk verruimd.
Ons inziens is dit een subsidiëring door de overheid van de bouwsector en de woningmarkt.
Lees maar verder.

Hoe dan ook, de verruimde vrijstelling betekent voor u het volgende:

Hogere vrijstelling:
Van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015 geldt een hogere vrijstelling in de schenkbelasting. De maximale vrijstelling was € 51.407. Vanaf 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015 is dat € 100.000.

Schenking van eenieder aan iedereen:
De beperking dat het moet gaan om een schenking van een ouder aan een kind tussen 18 en 40 jaar, vervalt. Dit betekent dat iedereen van een familielid of van een derde een schenking mag ontvangen van maximaal € 100.000. Dit bedrag is vrij van schenkbelasting. Maar alleen als de ontvanger het gebruikt voor de eigen woning. De woning in Nederland, maar ook voor woningen in het buitenland.
Ook deze maatregel geldt vanaf 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015.

Vrijstelling geldt ook bij aflossing van restschuld (onder water staan):
De ruimere schenkingsregeling geldt ook voor schenkingen om de restschuld van een verkochte eigen woning af te lossen. Dit geldt vanaf 1 oktober 2013. Deze verruiming is blijvend.


Doe uw voordeel met bovenstaande mogelijkheden. Als begunstiger en begunstigde.
Maar laat u wel vooraf goed adviseren om onnodige en onverwachte belastingaanslagen te voorkomen.

Neem contact met ons op voor advies als u twijfelt.


Als u een schenking doet of ontvangt, dan krijgt u te maken met de fiscus. De ontvanger moet Schenkbelasting gaan betalen.

Klik hier voor hulp bij de noodzakelijke aangiftes, zodat u niet teveel betaalt.


Hellemooij is een dienstverlener met een visie: hoogwaardige dienstverlening tegen een relatief laag tarief. Een langdurige relatie met onze relaties. Die slechts één aanspreekpunt nodig hebben: ons bureau. Onze referenties zullen dit graag bevestigen.


Home   Welkom   Contact   no cure - no pay bij Hellemooij   Administratie Ondernemers   Belastingaangifte Particulieren   Erfbelasting   Schenkbelasting   Bemiddeling Algemeen   Arbeidsbemiddeling   Bemiddeling tijdelijke verhuur eigen woning   Scheidingsbemiddeling   Recht Algemeen   Recht Planschade   Recht Bestemmingsplan   Recht Bouwschade   Ontslagrecht tot 2015   Ontslagrecht vanaf 2015   Wanbetalers moeten WEL betalen   Echtscheidingsbemiddeling en mediation   Erfenis   Schenkingen   Nederlands recht   Communicatie / Taal Algemeen Automatisering ICT Ondernemers   Computers particulieren